O sekciji

Streljačko drustvo "MLADOST" Poreč
N. Tesla 16. 52440
Kontakt osoba:
tajnik: Luka Kodan
Tel: 099/6801155

SD "Mladost" Poreč trenutno broji oko dvadesetak članova, uglavnom su to lovci, većinom članovi LD.ZEC iz Poreča i LD.SRNA iz Sv.Lovreča. Primarna djelatnost  su natjecanja u gađanju glinenih golubova u disciplini "Trap". 

Streljcko drustvo "Mladost" iz Poreča jedno je od uspješnijih streljačkih društava u Istarskoj te Primorsko-goranskoj županiji što pokazuju posljednji  rezultati Hrvatske lige zapad u disciplini trap.

Nakon održanih pet kola Hrvatske lige zapad u sezoni 2010., streljačko društvo "Mladost" iz Poreča bilo je uspješno u svim kategorijama. U konkurenciji juniora mladi Marko Banko osvojio je prvo mjesto, Paolo Labinjan zauzeo je treće mjesto u kategoriji seniora dok je Josip Banko osvojio drugo mjesto među veteranima. Ekipno streljačko drustvo "Mladost" zauzelo je četvrto mjesto.

Kroz ligu se ogledalo više od šezdeset strijelaca iz jedanaest klubova Istarske i Primorsko-goranske županije.

Što se tiće prvenstva Republike Hrvatske u rujnu 2010 godine članovi Mladosti osvojili su dvije medalje, Paolo Labinjan zauzeo je treće mjesto u seniorskoj kategoriji a mladi Marko Banko četvrto mjesto u kategoriji juniora.

Članovi streljačkog društva pripremaju se i treniraju na streljani  Rušnjak, obnovljenoj i opremljenoj za streljačka lovna natjecanja.